Sivut

tiistai 9. heinäkuuta 2013

Kookosöljyynkin voi maseroida!

piharatamoöljy


Heinäkuun hellesäät ovat parhainta aikaa maseroida rohtoja kookosöljyyn! Kun lämpötila pysyttelee korkealla, kookosöljy muuttaa olomuotonsa kokonaan nestemäseiseksi > maserointi onnistuu. Maserointi tarkoittaa kasvin uuttamista öljyyn. Uuttaessa kasvin makuaineet (tai rohdoissa vaikuttavat aineet) liukenevat öljyyn ja ovat öljyn seassa helposti käytettävässä muodossa.

Kookosöljy sopii ihonpuhdistukseen ja kosteusvoiteeksi


Olen puhdistanut kasvoni jo pitkään kookosöljyllä; jos olen käyttänyt päivällä meikkiä, hieron saippuapesun jälkeen kasvoilleni hieman kookosöljyä ja pyyhin ylimääräiset pois vanulapulla. Meikinrippeet lähtevät tehokkaasti, myös vedenkestävä ripsiväri. Samalla kasvot saavat kosteutta ja voitelua.

Kookosöljy saattaa kuulostaa turhan tuhdilta kasvovoiteelta mutta ainakin minun epäpuhtaalle sekaiholleni se on toiminut aivan loistavasti. Naama ei kiillä, iho tuntuu miellyttävältä ja meikki lähtee viimeisiä hitusia myöten.

Porkkanasta A-vitamiinia, piharatamolla ihon tulehduksia vastaan


Maseroimalla kookosöljyyn saa lisättyä iholle hyödyllisiä tehoaineita. Minä maseroin tällä kertaa kuivattua porkkanaa ja piharatamoa. Porkkana sisältää runsaasti iholle hyödyllistä beetakaroteenia - beetakaroteenista muodostuva A-vitaamini taas on tunnettu varsinaisena "ihovitamiinina".

Piharatamon puolestaan tuhoaa bakteereja ja sitä voidaan käyttää muun muassa tulehdusten hoidossa. Moni varmaan tietäänkin perinteisen tavan käyttää ratamonlehtiä "laastarina". Piharatamon sanotaan myös tehostavan ihosolujen muodostamista mistä on apua esimerkiksi arpien häivyttämisessä.

Jos mahdollista, maserointiin kannattaa käyttää kuivattuja kasveja. Kun kasveissa ei ole nestettä, öljy säilyy paremmin. Maserointi itsessään on helppoa: kuivatut kasvit ja öljy laitetaan lasipurkkiin, purkin kansi kiinni ja odotellaan. Viikon tai parin päästä tehoöljy on valmista käytettäväksi. Öljyksi kelpaa melkeinpä mikä tahansa kosmetiikassa käytettävä öljy, esimerkiksi oliiviöljyä käytetään usein. Öljyä voi myös hieman lämmittää ennen maserointia, lämpö ilmeisesti tehostaa maseroitumisprosessia.


6 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä! Aurinkoista torstaita!

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva että päivittelet taas blogia :) Minäkin kokeilin kookosöljyyn uuttamista tossa talvella kun tein suolasaippuaa johon uutin goji-marjoja. Itse asiassa olen miettinyt pari viikkoa että pitäisikö ratamoa uuttaa kookosöljyyn :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saippuat ovat riittäneet mainiosti vaikka en talven jälkeen ole niitä tehnyt ollenkaan! :D (Oisin toki silti saippuaa tehnyt jos vain olisi ollut aikaa..!) Nyt on taas hiukan rauhallisempaa joten jospa nyt voisi tätäkin harrastetta herätellä. Sinun ja muiden blogeja olen kyllä seuraillut tauonkin aikana. :)

      Poista
  3. Kiitos mielenkiintoisesta blogista. Sulle löytyy tunnustus mun kirjoitelmista ;)

    VastaaPoista
  4. Kiitos ihanasta ideasta. Voikohan uuttaa sulattamalla kookosrasvan ja lisäämällä esim. valniljatangon ja hiljalleen keittelemällä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogi on viettänyt hiljaiseloa joten nyt vasta huomasin uudet kommentit! Kiitos Apollonia tunnustuksesta! :)

      En ole koskaan vaniljatangon uuttamista kokeillut mutta minusta tuo kuulostaa ihan hyvältä idealta! En keksi mikä siinä voisi mennä vikaan. Vaniljatanko on kuivaa tavaraa joten ei siitä irtoa edes nestettä rasva joukkoon.

      Poista