Sivut

maanantai 27. elokuuta 2012

Helpoin hiushuuhde ikinä

eli etikkaa voi käyttää myös hoitoaineena


Kotikosmetiikka on kiinnostanut minua jo ennen ajatusta omien saippuoiden valmistamisesta. Olen sillä tavalla laiska että tykkään tehdä asioita yleensä helposti ja yksinkertaisesti, ilman turhia kommervenkkejä. Kotikosmetiikan valmistaminen on oma taiteenlajinsa mutta toimivat ratkaisut ovat onneksi usein tosi yksinkertaisia!

Tässä resepti kotitekoiseen hoitoaineeseeni: 


- Puoli litraa vettä
- Pari ruokalusikallista valkoviini- tai omenaviinietikkaa

Kaada ainekset vanhaan, puhdistettuun shampoopulloon tai vastaavaan (myös vaikkapa juomalasi käy) ja se on siinä! Hiukset huuhdellaan vähän kerrallaan etikkavedellä pesun jälkeen. Hapan huuhde sulkee hiussuomut ja hiuksista tulee kiiltävät ja helposti kammattavat. Vaikutuksen huomaa heti; sormet liukuvat etikkavedellä huuhdellun tukan läpi vaivatta eikä takkuja jää. Tämä toimii, oikeasti! Etikan määrä on suuntaa-antava, itse laitan noin kolme korkillista 0,75 litran pulloon. 

Kotikosmetiikkaa; itse tehty hoitoaine vedestä ja viinietikasta. Viinietikkahuuhde todella toimii! Se tekee hiuksista kiiltävät ja helposti kammattavat.
Vettä ja valkoviinietikkaa, helppo ja toimiva kotitekoinen hoitoaine hiuksille!Hiushuuhteen voi jättää hiuksiin


Hiukset voi suihkutella haalealla vedellä etikkahuuhtelun jälkeen mutta se ei ole välttämätöntä. Itse en puhtaanvedenhuuhtelua käytä vaan puristelen hiukset etikkavedestä mahdollisimman kuivaksi ennen pyyhekuivausta. Märässä tukassa on mieto etikan tuoksu mutta se haihtuu hiusten kuivuttua. Ainakaan minulle ei kukaan ole hiusten etikantuoksusta huomauttanut enkä itsekään sitä kuivana huomaa. Minulla on pitkät hiukset ja käytän huuhdetta vain latvaosaan; huuhde ei siis koske päänahkaani lainkaan. Siitä mitä hiuspohja etikasta tykkää, ei minulla ole kokemusta. 

Hiustenhoitoetikaksi sopii mielestäni parhaiten valkoviinietikka. Se on miedompaa kuin perinteinen väkiviinaetikka eikä tuoksu ole ollenkaan niin tömäkkä kuin perusetikassa. Punaviinietikkaa en ole uskaltanut kokeilla; mahtaakohan se jättää tukkaan punaista väriä..? Omenaviinietikka toiminee samoin kuin käyttämäni valkoviiniversio. Hunajalla maustettu viinietikka kiinnostaisi myös testata, epäilen kuitenkin että etikkaan lisätty hunaja saattaisi jättää tahmaisuutta. Tuoksu kyllä olisi sen verran kiva että saatanpa hunajaista huuhdetta joskus testatakin.

Flow kosmetiikka myy etikasta valmistettua hoitoainetta


Esimerkiksi Flow kosmetiikka (ent. Vihreä Kosmetiikka) on tehnyt etikkahuuhteesta myös kaupallisen version. Tarjolla on muun muassa nokkosella terästettyä huuhdetta. Flow-kosmetiikan huuhteissa on veden ja viinietikan lisäksi hoitavia yrttejä ja eteerisiä öljyjä tuoksua antamassa. Myös kotitekoisen huuhteen voi tuunata helposti astetta hoitavammaksi ja tuoksuvammaksi yrteillä ja öljyillä! Tummatukalle sopii nokkonen, vaaleahiuksisille extrahohtoa tuo esimerkiksi kamomilla.


2 kommenttia: