Sivut

lauantai 25. elokuuta 2012

Lipeä löydetty!

Saippuanvalmistukseen tarvittava viimeinenkin ainesosa kotivarastossa, huh!


Lipeää käytetään kotitekoisen saippuan valmistamisessa
Tässä se nyt on. Uhkaavien varoitustekstien ja -kuvien kanssa. Lipeä on syövyttävää, joten varoitukset ovat toki paikallaan. 
Kävin keskustassa noutamassa lipeäpakettini. En ole ennen hakenut tavaraa Kampin matkahuollosta ja hetki meni ennen kuin löysin oikean paikan. Kampissa paketit noudetaan ihan alakerroksesta "maan alta". Lipeän mukana tuli seitsemän (!!!) sivuinen käyttöturvallisuustiedote. Sellainen pitää toki vaarallisten aineiden mukana ollakin. Ohjeita ja normaalia varovaisuutta noudattaen ei lipeän käyttö käsittääkseni mahdottoman vaarallista ole; kiehuva vesikin voi aiheuttaa palovamman ja silti uskallan keittää pastani suht huoletta. Tärkein varotoimenpide meillä on se että varastoin lipeän lukkojen takana. Lasten käsiin tätä ei missään nimessä saa päästää. Lipeän tilasin Lahtisen Vahavalimolta. Vahavalimon asiakaspalvelu oli ripeää ja ystävällistä, meilitse lähettämiini kysymyksiin ei tarvinnut vastauksia kauan odotella. Apteekeistakin lipeää saa, mutta hinta on yleensä huomattavasti korkeampi.

Kun nyt kerran kaupungilla tuli käytyä...

...en voinut pitää shoppailijaa sisälläni kurissa. Kukkakaupasta tarttui mukaan ihania, ihania auringonkukkia!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti