Sivut

keskiviikko 29. elokuuta 2012

Rrrrakastan karitevoita!

karitevoi, voipuunvoi, sheabutter, sheavoi; ihana apu kuivalle iholle!

Karitevoi, sheavoi, voipuun voi. Keskellä käsittelemätöntä karitevoita, alakulmassa Kiehl'sin karitevoita sisältävä vatkattu vartalovoide.
Keskellä käsittelemätöntä karitevoita, alakulmassa Kiehl'sin karitevoita sisältävä vatkattu vartalovoide.
Ihoni ei tykkää talvesta yhtään. erityisesti jalkapohjieni iho on muutenkin kuiva mutta talvella tuntuu ettei mikään määrä rasvaa ei riitä! Joitakin vuosia sitten löysin ihanan jalkavoiteen joka tuntui toimivan, voiteen nimeä en enää muita mutta sheabutter luki tuubin kyljessä tuotenimen yhteydessä ja INCI-listassa.

Karitevoi, sheavoi, voipuun voi, Ekoliina
Ekoliinan karitevoi on nyt luomua!
Tuotteen valmistus tai sen maahantuonti lopetettiin ja voide hävisi kauppojen hyllyiltä. Se oli harmillista, olin testannut ison määrän erilaisia kalliitakin rasvoja ja juuri tuo yksi tuntui minulle sopivan. Korvaava tuote onneksi löytyi; senkin ainesosaluettelossa luki samainen ”sheabutter” eli suomeksi shea- tai karitevoi. Hinta vain oli hurja joten tutkailin myös muita vaihtoehtoja. Kun sitten ystäväni Googlen avulla löysin shevoita ihan sellaisenaan nettikaupoista, klikkailin testiputelin ostoskoriin ja jäin koukkuun saman tien! Ostan karitevoini Ekoliinasta josta sitä suurissa pakkauksissa sopuhintaan –  ja laatu on luomua!

Karitevoi sopii atooppiselle iholle


Sheavoi on ihanaa! Se on paksua, rasvaista, levittyy hyvin ja todella ravitsee kuivintakin ihoa. Se sisältää luontaisesti A- E ja F-vitamiineja sekä flavonoideja jotka muun muassa auttavat ehkäisemään tulehduksia. Kuivalle mutta ärtyneelle iholle tällainen yhdistelmä on ihan omiaan. Olenkin rasvaillut sheavoilla myös poikani atooppisuuteen taipuvaista ihoa pahimpaan talviaikaan.

Käsittelemätön karitevoi on huoneenlämmössä melko kovaa; sitä täytyy melkein ”kaivaa” purkista. Käsiin hierottaessa  voide muuttuu juoksevammaksi ja se on lopulta oikein mukavasti levittyvää.  Rasvaisuuden vuoksi iho ei imaise voidetta nopeasti. Minua tuo ominaisuus ei juuri haittaa sillä käytän karitevoita nimenomaan kaikkein kuivimpiin ihokohtiin iltaisin ja suihkun jälkeen.  Toimistoon työpöydän kulmalle käsivoiteeksi en käsittelemätöntä, puhdasta karitevoita valitsisi.

Karitevoita saippuaan


Karitevoita käytetään vartalo- ja huulivoiteissa tuomaan ravitsevuutta ja hoitavuutta. Myös kotitekoiseen saippuaan karitevoita voi lisätä muiden rasvojen lisäksi; se tekee saippuasta hellävaraisempaa.

100% sheavoin lisäksi olen käyttänyt muitakin tuotteita joissa sheavoi on yhtenä ainesosana. The Bodyshopin huulivoide oli yksi ihan ensimmäisistä sheavoituotteistani, myöhemmin olen testannut muun muassa Kiehl'sin karitevoita sisältävää vaahtomaista vartalovoidetta. Kiehlsin voide on vatkattu ilmavaksi mikä tekee siitä helpommin käsiteltävää. Se sisältää myös vettä mikä tekee siitä täyttä sheavoita keveämpää; iho ei jää niin ”rasvaiseksi” kuin ehtaa sheavoita käytettäessä.
Kiehl'sin voide (yläkulma) on pehmoista ja tuoksuvaa mutta minulle liian kallista "vakiovoiteeksi". 100% karitevoi on edukkaampaa ja erittäin hoitavaa ja sitä voi käyttää kotikosmetiikan raaka-aineena.  Tykkään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti