Sivut

torstai 30. elokuuta 2012

Kehäkukkasaippua?

Kehäkukka on kaunis, kestävä ja monikäyttöinen kukka


Muistan kehäkukan äidin kukkapenkistä. Se on kaunis ”peruskukka” joka kukkii varmasti ja pitkään! Itse pidän kovasti kehäkukan aurinkoisesta väristä. Kehäkukka on yleinen pihojen puutarhapalstojen kasvi, sitkeä ja vaatimaton.

Kehäkukka kukkii runsaasti ja pitkään; kukinta-aika kestää kesäkuusta lokakuulle asti. Jonotan itselleni kaupungin puutarhapalstaa ja kun sen jossain vaiheessa saan, kehäkukkaa laitan varmasti! :) Puutarhurina olen kokematon joten helpot, varmat ja pitkään kauniisti kukkivat hyötykasvit sopivat tulevaan pieneen puutarhaani hyvin.Kehäkukka on kauniin aurinkoinen ja sopii myös saippuan valmistukseen.
Kehäkukka on kauniin aurinkoinen ja se sopii myös saippuan valmistukseen.

 

 

Kaunistavaa kehäkukkaa ärtyneellekin iholle


Kehäkukka, Calendula Officinalis on paitsi nätti, myös monikäyttöinen rohto. Sen oranssi väri säilyy poikkeuksellisen hyvin ja sitä onkin aikanaan käytetty muun muassa voin ja riisin värjäämiseen. Myös saippuan valmistuksessa kehäkukan kaunis väri säilyy eikä muutu tummaksi kuten monen muun yrtin tai kukan kohdalla saattaa käydä. Kehäkukkasaippua olisi kaunis ja hoitava!

Kukkia voi käyttää pienessä määrin vaikkapa salaatin koristeena ja kosmetiikassa kehäkukka on hyvä tehoaine esimerkiksi voiteissa ja saippuassa. Kuten kamomilla, kehäkukka on lempeä rohto. Kehäkukkavoide sopii esimerkiksi ärtyneen ihon hoitoon ja sitä on käytetty myös haavojen paranemisen edistämiseen. Sen sanotaan tuhoavan haitallisia baketeereja kuten stafylokokkeja sekä viruksia. Raskaana olevien naisten kannattaa olla varovaisia varsinkin kehäkukan sisäisen käytön suhteen sillä se saattaa aiheuttaa ylimääräisiä supistuksia.

Kehäkukasta on jalostettu monia värejä ja kerrottuja lajikkeita. Kosmetiikan raaka-aineeksi ja rohdoksi kannattaa kuitenkin käyttää yksinkertaista, tavallista kehäkukkaa; muut eivät välttämättä näihin käyttötarkoituksiin sovi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti