Sivut

perjantai 26. lokakuuta 2012

Saippualeimasin ois kiva!

leimasimia
Paperileimasimia. Testasin näitä saippuaankin!Viimeisimmän saippuaeräni, soijateemaisen palashampoon kanssa kokeilin saippuoiden kuvioimista leimaamalla. Kun ei tuo värikikkailukaan oikein luonnistunut ensimmäisellä yrittämällä, oli ihan mukava kokeilla jotain muuta ennen uutta värjäysyritystä. Varsinaisia saippualeimasimia minulla ei ole. Olen niitä kyllä käynyt tsekkailemassa esimerkiksi Brambleberryn sivuilla. Siellä on myös mahtava valikoimia erilaisia muotteja joita ilomielin itsellenikin ottaisin!

Muotteja on omasta takaa mutta nuo leimasimet kyllä kiinnostaisivat kovastikin. Rahatilanteen lisäksi tilaamista jarrutta se että en ole koskaan tilannut mitään netistä ulkomailta! :D En tiedä miten homma toimii. Luottokortti siihen kai yleensä tarvitaan? Luottokorttia en sen takia ole aikeissa hankkia että voisin ostella netistä ympäri maailmaa. En edes matkustele juurikaan joten senkään vuoksi ei ole luottokortille ollut tarvetta.

Nuo minun ”saippualeimani” on hankittu Tiimarista. Ei niitä saippuoille ole tarkoitettu ja sen kyllä käytössä huomaa; niistä ei tule saippuakuviointiin (minun mielestäni) riittävän syvää leimausjälkeä. Riippuu vähän valon suunnasta näkyvätkö leimaukset vai eivät.

Saippuan leimaamista Soap Queenin tyyliin


Tässä SoapQueenin video jossa neuvotaan saippuan leimaamisen tekniikkaa (niille onnekkaille joilla oikeita saippualeimasimia on! ;) ).


Kun niitä ihan oikeita saippualeimasimia ei omasta kaapista löydy, täytyy pärjätä sillä mitä on. :) Esimerkiksi grillitikulla raaputtelemalla saippuaan saa kuvioita, mutta jäljen siisteys on vähän niin ja näin. Toki kuvioissa saa hiukan itse tehdyn näköistä jälkeä ollakin. :)

Joku ihan oma uniikki leimasin olisi kiva, vaikken kaupallinen saippuanvalmistaja olekaan. Tai sitten semmoinen leimasin jossa olisi vaihdettavia kirjasimia! Voisi leimata vaikka valmistuspäivämäärän ja saippuan nimen. Leimasimen materiaali saisi olla jotain muuta kuin kumia; metalli, kova muovi tai vaikkapa puu voisi toimia. Hmm. Pitää varmaan hakea puunpalanen ja alkaa veistellä, hih!


5 kommenttia:

 1. Miekii halluun! :)
  Hmm.. Pitääkin alkaa katella kaappeja löytyskö sieltä jotain puuhaan sopivaa!

  VastaaPoista
 2. Mä katsoin ensin että miten sä oot saanut noin hienon valkoisen saippuan jossa on superhieno sininen kuvio :D
  Minä haluaisin tehdä ihan oman leimasimen, mutta ne maksaa niin paljon.

  VastaaPoista
 3. Hih, voi olla matkaa siihen että saisin kuvioitua ihan itte noin tasaisia koukeroita! ;)

  VastaaPoista
 4. Mitä kaikkea tarvitsee kun tekee saippuaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saippuanvalmistusvälineiksi tarvitaan kattila, digitaalinen vaaka (gramman tarkkuus!), sauvasekoitin, suojahanskat ja – lasit (ellei satu olemaan silmälaseja) ja muutamia kippoja aineksia varten. Pitkähihainen paita kannattaa myös olla päällä ja pöydän voi suojata vaikkapa sanomalehdellä.

   Välineiden lisäksi tarvitaan tietysti raaka-aineet. Saippua tehdään rasvasta, lipeästä ja vedestä. Rasvoiksi sopivat esimerkiksi kookosrasva ja oliiviöljy, näistä kahdesta saa jo ihan mukavan saippuan. :) Lipeää ei myydä tavallisissa kaupoissa vaan se pitää tilata netistä. Esimerkiksi Lahtisen Vahavalimo myy lipeää.

   Jos ei halua tehdä saippuaa ihan alusta alkaen, voi ostaa myös valmista saippuamassaa. Sitä sulatetaan ja joukkoon voi laittaa tuoksu- ja väriaineita jos niin haluaa. Sulanut massa kaadetaan muotteihin (vaikka vanhoihin jugurttipurkkeihin tms.) ja annetaan jähmettyä. Saippuamassaa saa askartelukaupoista ja myös tuolta Lahtisen Vahavalimosta tilaamalla. Valmiista massasta saa oikein kauniita saippuoita - ja sen avulla saippuan valmistus on tosi helppoa!

   Jos taas olet kiinnostunut nimenomaan tekemään saippuaa alusta asti lipeästä ja rasvasta, kannattaa lainata kirjastosta kirja nimeltä ”Käsintehtyä saippuaa”. Sen on kirjoittanut Saara Kuha. Kirjassa on paljon hyviä ohjeita ja siinä on myös kuvalliset ohjeet saippuan valmistukseen. Minäkin olen opetellut saippuan valmistuksen tuon kirjan avulla. :)

   Saippuan valmistaminen alusta asti itse on tarkkaa puuhaa: lipeän ja rasvojen määrä pitää mitata grammalleen ja jos lipeää roiskuu iholle, se voi polttaa. Mutta kun toimii rauhallisesti ja käyttää tarkkaa vaakaa, homma kyllä yleensä onnistuu ihan hyvin. :)

   Poista