Sivut

sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Muksusaippuat muotista ulos!

muksussaippua
Muksusaippuat irtosivat muoteista hyvin. Pienimpiä kukkasaippuoita ajattelin hyödyntää koristeina jossain myöhemmässä saippuaerässä.Parin päivän odottelun jälkeen aiemmin tekemäni muksusaippuat plumpsahtelivat muoteistaan oikein mallikkaasti. Ne irtosivat helposti, saippuat pysyivät ehjinä ja kardemumma tuoksui vienosti. Muttamutta.. Saippuoihin oli tarttunut muoteista pölyä!  :/Pölyä saippuoissa
Krääh! "pyykkihuoneen" pöly tarttui silikonimuotteihin ja muoteista saippuoihin.Pöly näkyi saippuoiden pinnalla ihan selvästi ja on kyllä aika ikävä kauneusvirhe puhdistustuotteessa. Olin kyllä huuhdellut ja pessyt muotit ennen käyttöönottoa. Säilytän saippuatarvikkeita ”varastohuoneessa” jossa on paljon tekstiilejä, siellä esimerkiksi kuivataan ja viikataan pyykkejä ja seinän vierustalla on muutama ylimääräinen matto rullalla uutta sijoituspaikkaa odottamassa. Tekstiileistähän pölyä irtoaa ja silikoni nappaa hiukkaset pintaansa tosi helposti.

En huomannut pölyisyyttä saippuamassaa kaataessakaan ja näin siinä sitten kävi. No, veikkaanpa etteivät poikani pölyhiukkasista pahastu.. Onneksi nämä ovat tulossa omaan käyttöön. Tiedänpähän jatkossa putsata muotit tarkemmin (ja tuulettaa ja imuroida useammin varastohuoneessa!).

Saippuoiden väri oli säilynyt lämpimän keltaisena eikä tyrniöljyllä terästetyt palat edelleenkään juuri erottuneet niistä joissa tyrniöljyä ei ole. Palat olivat edelleen pehmoisia, ihan hyvä käsitellä kuitenkin. Pölyvahingosta huolimatta nämä ovat ihan kivan oloisia saippuoita ja käytössä pöly ei varmasti haittaa (..muita kuin minua vähäsen).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti