Sivut

maanantai 10. syyskuuta 2012

Tekisinkö ruususuolasta saippuaa kasvoille?


Vasemmalla hienoa ruususuolaa eli kristallisuolaa, seuraavanan karkeaa ruusuolaa ja oikealla karkea ja hieno merisuola


Tunnustan: olen viimeaikoina pessyt kasvoni kaupan halvalla nestesaippualla. Kyllä minulla yleensä on joku ihan oikea putsari kasvoille, nyt en vain kerta kaikkiaan ole muistanut hankkia uutta putelia loppuun käytetyn tilalle. Onneksi naama ei ole vielä ainakaan vielä kovasti nestesaippuapesusta kärsinyt. (Haitallisempaa sen sijaan saattaa olla se superrasvainen perusvoide jota kosteusvoiteen sijaan nyt käytän. En ole muistanut kosteusvoidettakaan hankkia!)

Nyt kun olen saippuan valmistuksen alkuun päässyt, tavoite on päästä mahdollisimman suureen omavaraisuuteen erilaisten puhdistusaineiden suhteen. Kasvosaippuan teko siis kiinnostaa!


Suolasaippua hellii ihoa


Ensimmäinen ihan itse tehty saippuani oli suolasaippua. Se oli mukava tehdä ja odotan kovasti että pääsen saippuaa testaamaan! Suolasaippuaa olen kokeillut aiemminkin; ostin joskus messuilta muutaman kappaleen Soap Factoryn saippuoita joista yksi oli suloinen, vaaleanpunainen Tropicana-merisuolasaippua.

Saippua oli siisti käytössä (=ei juurikaan sotannut alustaansa) ja mukavan hellävarainen. Ainoa huono puoli oli saippuan murtuminen murusiksi kun olin sen lähes loppuun käyttänyt. Ei iso miinus kuitenkaan; hukkaan mennyt saippuamäärä ei ollut iso ja olisihan sen jämän voinut vaikka kuorintaan käyttää. Vaahtoavuus oli myös melko pientä mutta en tarvitse saippuaani vaahtopilveä kunhan se muuten toimii.  

Toisin kuin voisi kuvitella, suola ei suinkaan kuivata ihoa vaan on sille hellää ja hoitavaa. Suola puhdistaa ja desinfioi ja siitä sanotaan olevan on apua jopa psoriasiksen ja atooppisen ihon hoidossa.  Suola voisi siis olla mainio ainesosa kasvosaippulle. Hmm! Ainakin Kotikemistin pienessä pajassa kasvoillekin sopivaa suolasaippuaa on tehty hyvällä menestyksellä, samoin Pähkinä on ollut tyytyväinen suolasiin kasvosaippuoihinsa.

Vasemmalla hienoa ruususuolaa, seuraavaksi karkeaa ruususuolaa, karkeaa merisuolaa ja äärimmäisenä oikealla hienoa merisuolaa.


Löysin marketista kaunista, vaaleanpunaista ruususuolaa jota myös kristallisuolaksi sanotaan. Hinta oli korkeampi kuin tavallisessa suolassa  mutta silti sen verran kohtuullinen etten näe hintaa esteeksi ottaa ruususolaa saippua- (ja ruoka-) käyttöön.

Ekoliinan sivuilta löytyy tietopaketti tästä suolalajista. Kovasti sitä kehutaan myös muilla foorumeilla joten toimiva terveellinen vaihtoehto lienee kyseessä.  Tämä voisi olla aika nättiä myös saippuassa! Ostin ruususuolasta sekä karkean että hienon version. Hieno versio sopinee kasvosaippuaan paremmin. Nyt pitää vielä pohtia millä ohjeella kasvoille sopivan suolasaippuan kokkaan!

Himalajan ruususuola eli kristallisuola
Himalajan ruususuolaa
Edit. 20.9.2012: Täältä voit käydä kurkkaamassa millaista kasvosaippuaa ruususuolasta tuli!
1 kommentti:

  1. Tämä on jo vanha blogi, mutta kommentoin kun itse tässä juuri mietin kokeilla Ruususaippuaa kasvoille (sain lahjaksi ystävältä). Sinulle joka tätä olet kirjoittanut, voisin suositella Marseille -saippuaa kokeiluun. Itselläni on erittäin hyvä iho ja vaikka olen jo 59v. ryppyjä on vähemmän kuin monella muulla. Marseille vaahtoaa ja ei kuivata liikaa. En koskaan käytä kovin rasvaisia voiteitakaan, vaan usein vain kevyttä apteekin perusvoidetta ja silmänymärysvoiteet olen todennut parhaaksi myös kasvoilleni. Vain kovilla pakkasilla otan jotain rasvaisempaa ehkä käyttööni. Näillä keinoin ilman kosmetologin palveluja olen elämäni selvinyt hyvin. Toivottavasti tämän joskus joku lukee ja saa ehkä "edullisia" neuvoja ainakin kokeilla.

    VastaaPoista