Sivut

sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Suolasaippua mustasta suolastasuolasaippua musta suolaSuolasaippuan tehtailu jatkuu! Hankin jokunen aika sitten tummansävyistä mustaa suolaa ja pakkohan sitä oli päästä saippuaan testaamaan. Reseptiksi valitsin Saara Kuhan merisuolasaippuan ohjeen jolla olen aiemminkin suolasaippuaa tehnyt.

Käsille ja vartalolle tarkoitettuun saippuaan käytän mieluiten karkeaa suolaa, hienon suolan säästän kasvosaippuoita varten. Tämän saippuan ajatus oli että tummemmat suolakiteet toisivat saippuaan pilkkukuvion ja että suolakiteet ylipäätään erottuisivat paremmin kuin perinteisessä merisuolasaippuassa.


Sepelisaippua?

 

ruususuolaa ja mustaa suolaa
Mustan suolan ja ruususuolan seos


Kaadoin karkeaa mustaa suolaa kuppiin; se näytti ihan sepeliltä! Sepelisaippua? Hmmh, ei kuulosta kauhean houkuttelevalta. :/ Ruususuola on väriltään hempeän vaaleanpunertavaa ja lopulta päätin laittaa tähän saippuaan sekä mustaa suolaa että vaaleanpunaista Himalajan ruususuolaa eli kristallisuolaa saippuan ilmettä keventämään.

No, seos näytti edelleen sepeliltä ruususuolalisästä huolimatta! xD Ei se mitään,  tehdään sitten sepelisaippuaa!


"Sepelit" saippuakiisselissä


Saippuamassan teko sujui jo rutiinilla. Kiisseli onnistui hyvin, se paksuuntui nopeasti ja lisäsin mukaan ”sepelin”. Mielenkiinnolla odotin reagoisiko rikkipitoinen musta suola ja lipeää sisältävä saippuaseos jotenkin mutta mitään erityistä ei onneksi tapahtunut. Ei  räjähdystä, kiehumista tai edes kummempaa rikinlöyhkää. Hyvä niin!

Tässä vaiheessa saippuamassa alkoi jäsähtää. En usko sen johtuvan suolan laadusta sillä alkuperäisessä ohjeessakin varoitetaan nopeasta jäsähtämisestä.


Värjäyskokeilu hiilitableteilla

 

 

musrkasttuja hiilitabletteja

 


Sitten muistin että minun piti kokeilla puoleen saippuamassaan väriä! Olin murskannut muutamia hiilitabletteja, ajattelin testata josko niistä saisi mustaa väriä saippuaan. Kun hiilijauhe kerran oli valmiina, ajattelin joka tapauksessa yrittää saada ainakin yhden värjätyn saippuan tehtyä.

Lisäsin hiilitablettijauhetta yhteen muottiin ja sekoitin massaa grillitikulla. Ei muuten ollut helppoa! Karkea suola ja kokoajan jähmeämmäksi muuttuva saippuamassa tekivät jauheen sekoittamisesta aika haasteellista.musta väri saippuaan


Sain kuitenkin jauheen jotenkuten massan sekaan. Ihan täysin tasaista ei väristä tullut mutta ihan o.k lopputulos kuitenkin. Mustaa ei saippuasta tullut vaan tummaa harmaata. Pala näyttää oikeastaan aikalailla pieneltä betoniharkolta! :D


suolasaippuat saippuamuoteissa


Välttääkseni betoniharkkofiiliksen, ajattelin roiskaista saippuan päälle joitakin suolakiteitä. Harmaan saippuan päälle laitoin vaaleanpunaista ruususuolaa, parin vaalean saippuan päälle taas tummanpunaista mustaa suolaa.

Tuosta harmaasta saippuasta tuli minusta lopulta ihan kivan näköinen. Harmaan ja vaaleanpunaisen kontrasti on aika hauska!

Suolasaippua musta suola ruususuola

4 kommenttia:

 1. Sepelisaippa on kaunista! Minä ainakin tykkään :) Tuosta lääkehiilestä vielä. Huomasin että kapseleissa oleva hiili on tummempaa, mutta sitä saa kuitenkin laittaa aika paljon jotta saippuasta tulisi tummaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ihan kivan näköisiä näistä minustakin tuli vaikka "sepeli" vähän epäilytti!

   Laitoin tuohon yhteen saippuaan melkein kaikki jauhamani jauheet - jotka oli tarkoitettu puolikkaaseen saippuaerään! Hiilitabletit eivät näemmä tosiaan kovin tehokkaita värjääjiä ole ellei harmaata hae.

   Poista
 2. Upeita saippuoita, oi oi! Olen aivan palasaippuahullu :) Itse en ole kuitenkaan vielä alkanut niitä tehtailemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! Saippuanteko on kivaa, kokeile ihmeessä! :)

   Poista