Sivut

sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Saippuamuotit

Saippuamuottina voi käyttää vaikka mitä


Saippuamuottina voi käyttää melkein mitä tahansa sopivankokoista purkkia tai purnukkaa: tyhjiä jugurtti- tai tuotejuustopurkkeja, hiekkakakkumuotteja jne. Yleisin saippuamuotti taitaa olla kahdesta maitopurkista rakennettu kaukalo johon voi valaa ison saippuahalon. Kun saippuamassa on sopivasti (mutta ei liikaa) kovettunut, pötkylästä leikataan isolla veitsellä sopivan kokoisia paloja. Myös Pringles-purkkia käytetään, mutta se täytyy muistaa vuorata esimerkiksi leivinpaperilla, saippuamassa ei ilmeisesti oikein tykkää Pringles-purkin sisäpinnoitteesta. Tässä muutamia kuvia muoteista joita itse aion käyttää.


Maitopurkkimuotti 

Maitopurkkimuotti saippuamassalle
Maitopurkkimuotti saippuamassalle

 

Rakensin eilen maitopurkkikaukalon; leikkasin molemmista yhden sivun auki, laitoin purkit sisäkkäin ja vahvistin parilla teippauksella. Ajattelin laittaa myös kumilenksut tulemaan rakennelmaa jotta halko ei pullistelisi keskeltä. Kaukalon voi toki myös tukea kummaltakin sivulta vaikkapa kirjapinolla. Vartavasten rakennettu tukihahlo olisi tietysti mahtava, mutta en satsaa vielä tässä vaiheessa harrastusta sellaiseen. Ehkä joskus myöhemmin.


Silikonimuotit sopivat myös saippuan valmistukseen

 

silikonimuotteja saippuan valmistukseen
Silikonimuotteja

 


Leivontaan tarkoitetut silikonimuotit ovat myös yleisiä saippuamuotteja. Tässä minun muottini. Näitä en nyt vielä alkuun ota käyttöön.


Muovilokerot muoteiksi

 

Näppäränkokoisia muovilokeroita, juuri sopivia saippuamuoteiksi.

 


Nämä muotit ovat löytö Clas Ohlsonilta. Näyttävät kuin saippuanvalmistukseen tehdyiltä, eikö vain? :) oikeasti nämä on tarkoitettu ruuvien, muttereiden, nappien yms. pikkusälän säilytykseen. Nämä ovat viiden sentin levyisiä, pituudeltaan 7,5 senttiä ja syvyyttä on reilu neljä senttiä. Muovi on aika kovaa, saa nähdä miten helposti saippuat näistä irtoavat. Ajattelin laittaa pitkän leivinpaperisuikaleen muotin pohjalle, jospa se auttaisi saippuan irrottamisessa? Näihin muotteihin ajattelin testata ainakin suolasaippuaa, joka ilmeisesti on tavallista saippuaa hankalampi leikata.

Edit. 5.9.2012 : Suolasaippuat irtosivat muoteista hyvin sekä leivinpaperivuorauksella että ilman. Leivinpaperi kyllä auttoi, mutta ei se välttämätönn lisä olisi ollut. Tulen käyttämään leivinpaperisuikaleita jatkossakin kun minulla nyt niitä on valmiiksi leikattuna.

2 kommenttia:

 1. ite saippuaa tehtaillut ihan vaan kaatamalla suoraan maitopurkkiin. Avannu yläpään ja kaatanut menemään :) Ei tartu kiinni!! Massan jähmettyä vaan kuorinut purkin ympäriltä.
  Hienot silikoni muotit sulla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees, suoraan maitopurkkiin - niin helppo vaihtoehto ettei tullut tohkeillessa itselle mieleenkään! xD Täytyy kyllä testata joskus, eipähän tarvitse rakennella eikä säätää. :) Tulee varmasti kivoja paloja - eikä tosiaan tarvitse murehtia muottiin jämähtämisestä!

   Kiitos muottikehuista! Olen tykännyt erityisesti noista sydämistä; muotti on sen verran syvä että tulee riittävän järeänkokoisia saippuoita. :)

   Poista