Sivut

tiistai 11. maaliskuuta 2014

Uusi erä huulirasvaa

itse tehty huulirasva


Olen viimeksi tehnyt huulirasvaa reilu vuosi sitten joten on korkea aika tehdä lisää! Aiemmat huulirasvat on käytetty ja on joku puikko tainnut kadotakin. Viimeksi maustoin huulirasvan kahvivoilla. Tykättiin mieheni kanssa molemmat, mutta nyt ajattelin kokeilla jotain muuta, semmoista mikä olisi enemmän lastenkin makuun. Varastossa oli kokonaan korkkaamaton mangoaromiöljy joten testasin sitä tähän huulirasvaerään. Mukavalta tuoksui ja maistui! :)

 

Mangontuoksuinen huulirasva, resepti

 • 8 g mehiläisvahaa
 • 15 g kaakaovoita
 • 7 g avokadoöljyä
 • 1 g aromiöljyä (mango)

Huulirasvoihn tarvittavat ainesmäärät ovat niin pieniä ettei näitä kannata sulatella suoraan kattilassa. Pieni metalliastia, vaikkapa desilitramitta sen sijaan toimii hyvin. Vesihaude sulattaa ainekset lempeästi ja tasaisesti eikä mikään pääse taatusti kärähtämään.


huulirasvan aineksia
Ihan aluksi sulatin mehiläisvahan, sitten lisäsin kaakaovoin pieninä paloina ja hiutaleina. Lopuksi lisäsin joukkoon avokadoöljyn ja aromiöljyn. Huulirasvaan käyttämäni avokadoöljy on poikkeuksellisesti väriltään vaaleaa, yleensähän tuo on vihreää. Vaalea väri tuntui kuitenkin sopivammalta vaihtoehdolta mangoaromin kanssa.

Kun rasvat olivat sulaneet, kaadoin nesteen varovasti hylsyihin. Huulirasvat jämäköityivät nopeasti viileällä parvekkeella. Jähmettymisen jälkeen lisäsin rasvaa vielä pikkuisen jäähtymisen johdosta syntyneisiin "kuoppiin". Tästä ohjeesta tuli jokseenkin tasan kuusi täyttä hylsyä. Jokaiselle perheenjäsenelle omat ja pari varastoon tai kavereille annettavaksi.

Lasten huulirasvat merkkasin heidän nimillään teollisuusmerkintätussilla, ilahtuivat kovin tästä simppelistä pakkauksen "tuunauksesta". :) Kivan tuunauksen voisi saada myös jollain nätillä kuvioteipillä!
7 kommenttia:

 1. Itsetehdyt huulirasvat ovat niiiiin parhaita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Vaikea kuvitella että siirtyisi enää kaupan huulirasvoihin - nämä ovat niin helppoja tehdäkin. :)

   Poista
 2. Ei vaan se että huulivoiteet on niin helppo tehdä, mutta ne ovat niin paljon parempia kuin kaupan. Minulla on ainakin huulet paljon paremmassa kunnossa. Aikaisemmin minulla oli sekä syksyllä että keväällä niin kuivat huulet että mikään ei oikein auttanut. Laitoin jopa yöksi vauvojen sinkkivoidetta kun se ainoastaan rauhotti ihoa. No eipä ole ollut tätä ongelmaa pariin vuoteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Mulle jäi monista kaupan huulirasvoista huulten pintaan semmoinen inha kalvo joka ei tuntunut imeytyvän millään. Varsinkin tosi kuiville huulille nää omat rasvat on kyllä ihan ykkösiä! :)

   Poista
 3. Voisitko antaa mulle tuon Soijashampoon ohjeen? Minä kun en ymmärrä englantia, niin tuo taulukko on vähän hebreaa :) amalia.mummu@luukku.com ois osoite. Täällä on kyllä monta meilenkiintoista ohjetta. Ehkä palaan ruinaamaan lisääkin ;)

  VastaaPoista
 4. Hieno idis! Mistä saat noita tyhjiä hylsyjä?

  VastaaPoista
 5. Sinulle on tunnustus blogissani: http://elengiina.blogspot.fi/2015/08/liebster-award.html Käy kurkkaamassa!

  VastaaPoista