Sivut

perjantai 4. tammikuuta 2013

Hedelmäpommin tuoksuinen viinietikkahiushuuhde hiuksille


Viinietikasta tehty hiushuuhde on nerokas juttu; halpa, helppo ja toimiva! Etikkahuuhde ei varsinaisesti hoida hiusta mutta tekee tukasta kauniin, kiiltävän ja helposti kammattavan. Toimintaperiaate on yksinkertainen: hapan huuhde sulkee shampoon avaamat hiussuomut mikä tekee hiuksesta sileän. Parasta tässä on ettei viinietikasta tehty hiushuuhde hoitoaineena jätä hiuksiin ylimääräisiä kemikaaleja jotka olisivat hiuksille tai iholle haitallisia. :)

Viinetikkahiushuuhteen tekeminen on helppoa: pari ruokalusikallista valkoviinietikkaa tai omenaviinietikkaa puoleen litraan vettä ja "hoitoaine" on valmis. Etikan määrän kanssa ei tarvitse olla ihan millintarkka, voit hyvin testata mistä koostumuksesta juuri itse pidät. Viinietikat ovat suht mietoja ja siten parempi vaihtoehto hiuksille kuin esimerkiksi väkiviinaetikka joka on selvästi happamampaa ja voimakkaamman tuoksuista. Itse olen yleensä tehnyt huuhteeni valkoviinietikasta. Monen mielestä omenaviinietikka tuoksuu vähemmän etikkaselle ja sitä käytetäänkin yleisesti huuhteissa. 

Hedelmäpommia hiuksiin

Kaupassa silmiini osui Rajamäen vadelmalla maustettu persikka-omenaviinietikka, vaikutti veikeältä vaihtoehdolta hiushuuhteeseen! :) Kyllä tässäkin etikka tuoksuu, mutta sen lisäksi tässä on ihan omanlaisensa hedelmäinen vivahde. Tuoksusta tulee mieleen Valion Hedelmäpommi-niminen jugurtti! Tuoksu ei jää hiuksiin tukan kuivuttua (kuten ei viinietikan tuoksu ylipäätään) mutta ihan hauskaa vaihtelua tämän käyttö on ollut. Ostamassani pullossa on vanhan mallinen etiketti, linkistä näet uuden joka on minusta aika kiva. :)

Viinietikkahuuhteet sopivat erityisesti meille jotka pesemme hiuksemme palashampoolla; esimerkiksi FLOW-kosmetiikka suosittelee hapanhuuhteen käyttöä palashampoopesun jälkeen. Hiukset huuhdellaan normaalisti pesun jälkeen ja puristellaan kuivemmaksi. Huuhde kaadetaan tai hiuksiin ja päänahkaan, levitellään sormin niin että hiukset selviävät jonka jälkeen tukan voi puristaa kuivaksi ja kuivata pyyhkeellä tavalliseen tapaan. Jos etikan tuoksu hirvittää, voi hiukset myös huuhdella viileällä vedellä hapanhuuhtelun jälkeen. Se ei kuitenkaan ole välttämätöntä.

5 kommenttia:

 1. Hei, tuota voisi kokeilla. Tykkään kyllä enemmän vanhasta pullosta :) Minä nykyään huuhtelen etikkahuuhtelun pois, mies taas jättää hiuksiin. Kai se olisi tehokkaampaa jättää hiuksiin, mutta en tykkää siitä että kylpytakissa on etikkatahroka.

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Blogissani sinua odottaa tunnustus ;)

  VastaaPoista
 3. Oon käyttänyt flow kosmetiikan nokkoshuuhdetta, kun ei haise niin pahalle mut tyyristä kun on niin täytyy varmaan kokeilla tuota persikka omenaviinietikkaa. Nyt käytössä väkiviinietikka hunajalla( ostin kun oli pakko jotakin saada) mut yöks on kaukana siitä mitä oletin. Ällöttää huuhdella sillä hiukset, kun koko kylppäri haisee etikalle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä valkoviinietikkaa tai omenaviinietikkaa, hedelmillä tai ilman! Maustamattomanakin ovat varmasti miedomman tuoksuisia kuin väkiviinaetikka. :)

   Itse olen ajatellut vielä testata eteeristä piparminttuöljyä pari tippaa "maustamattomaan" omenaviinietikkahuuhteeseen, piparminttu kun on raikas ja vahva saattaisi peitota etikan tuoksun aika hyvin! :) (Silloin pitää vain muistaa ravistaa huuhde huolella ennen käyttöä jotta öljytipat sekoittuvat.)

   Poista