Saippuahalko muotistaan otettuna |
Saippuan leikkaaminen onnistui hyvin ja leikauspinnan pilkkukuviosta tuli oikein kaunis. |
Saippuaohjeissa näyttäisi olevan melkein aina yhteensä joko 500 grammaa tai kilon verran rasvoja. Puolen kilon annoksesta ei näemmä riitä sellaisiin neliön muotoisiin maitotölkkimuotilla tehtyihin saippuoihin. Neliön palat vaativat kilon rasvaa. Kyllä puolestakin kilosta oikein kivoja paloja maitopurkkimuotilla, pitää vain leikata leveämpiä siivuja jotta paloista tulee tarpeeksi isoja. Tykkään enemmän isoista saippualohkareista, ne ovat jotenkin jämäkämpiä ja vakuuttavampia. (”Vakuuttava” on varmaan outo sanavalinta saippuoiden yhteydessä, tiedän, mutta en kuvaavampaakaan keksinyt! x) )
Nyt pitäisi vielä malttaa odottaa saippuoiden kypsymistä kuukauden verran.
Aiemmin tekemieni merisuolasaippuoiden tujakka tuoksu on jo onneksi miedontunut, jee! Minun makuuni ne tuoksuvat edelleenkin liikaa mutta vaikuttaa siltä että saan saippuoihini sen toivomani pienenpienen tuoksuhäivähdyksen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti